Rack met PCB's FL-Fresh CO2 meters

KPN / Vitrumnet

Direct verbinden met een publiek netwerk

De uitstekende dekking van het publieke LoRa-netwerk in Nederland maakt het mogelijk om onze sensoren snel en eenvoudig te verbinden met de cloud. In die cloud hosten we ons platform of in andere woorden onze backend. Hier wordt de data van de sensoren ontvangen, verwerkt en opgeslagen. 

Om de data van de sensoren te versturen en de cloud verbinding via het publieke LoRa-netwerk te maken, heb je enkel een licentie nodig. Bij FactoryLab verbinden we sensoren met de publieke LoRa-netwerken van KPN (landelijk) en VitrumNet (regionaal).

Een lokaal eigen netwerk of een verbinding met jouw eigen backend kan natuurlijk ook.

KPN

Het was KPN dat Nederland als eerste land ter wereld voorzag van een landelijk-dekkend LoRa-netwerk. Een energie-efficiënt draadloos netwerk geschikt voor Internet-of-Things (IoT) toepassingen. Met een licentie (abonnement) kun je overal in Nederland een LoRa-device verbinden met het netwerk en dus met het internet.

Het netwerk biedt tweewegverkeer. Dit maakt het mogelijk om apparaten daadwerkelijk met elkaar te laten communiceren. Hiervoor geschikte apparaten kunnen dus zenden en ontvangen. 

Logo KPN

VitrumNet

Regionaal (Drechtsteden en omgeving) maakt FactoryLab graag gebruik van het LoRa-netwerk van VitrumNet. Een uniek netwerk.

VitrumNet is de exploitant van het regionale glasvezelnetwerk van de Breedband Drechtsteden Groep B.V. Een uniek glasvezelnetwerk omdat het volledig open en onafhankelijk is. Het netwerk is eigendom van een aantal regionale partijen.

De digitale vrijheid die een dergelijk netwerk biedt maakt het mogelijk dat VitrumNet een LoRa-netwerk aanbiedt over glasvezel. Een unieke toepassing die partijen als gemeenten en het platform Digital Mainport Drechtsteden (DMD) mogelijkheden biedt voor initiatieven en innovaties. Initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld Smart City, mobiliteit en leefklimaat. FactoryLab en VitrumNet zijn beiden partner van DMD.

Digitale innovatie via een open infrastructuur.

Vitrum Net logo

Publiek of private LoRa-netwerk?

Twijfel je aan het bereik op jouw specifieke locatie of heb je liever volledige controle over je eigen data netwerk? Naast de publieke netwerken, kun je ook een private netwerk aanleggen. 

Wil je persoonlijk advies over de beste oplossing voor jouw locatie of wil je gewoon meer weten over de mogelijkheden van de netwerken. Stel ons je vragen.

Ik heb een vraag

Interesse in
LoRa netwerk / communicatie?

Meer weten over de mogelijkheden? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Waarmee kunnen we je helpen?

Heb je vragen over onze producten of mogelijkheden?
Wij nemen je wensen graag met je door. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.