Connectiviteit

De producten die Factorylab ontwikkelt dienen verbonden te worden met het Internet of Things (IoT). De verbinding met een netwerk maakt de sensoren slim en op afstand uitleesbaar. 

Voor het verbinden van de hardware met de cloud maakt Factorylab gebruik van LoRaWAN (Long Range Wide Area Network). Dit is een telecomnetwerk voor lange afstand communicatie met een laag energieverbruik. Geschikt voor sensoren die niet continu in verbinding met het internet hoeven te staan. Deze sensoren kunnen communiceren met het internet zonder gebruik te hoeven maken van bijvoorbeeld het duurdere 5G of WiFi. Dit betekent voor Factorylab klanten: relatief lage energie- en verbindingskosten.  

In Nederland is er een publiek LoRa-netwerk met landelijke dekking beschikbaar. Iedereen in Nederland kan zijn apparaten eenvoudig op dit netwerk aansluiten met een licentie.  

Liever een private netwerk?


Dat kan! Door het plaatsen van een gateway (basisstation) is het eenvoudig een eigen netwerk aan te leggen. 

Publiek of eigen, Factorylab helpt graag om sensoren te verbinden. Ook ondersteunen wij bedrijven met het opzetten en beheren van een LoRa-netwerk. 

Ik heb een vraag

Logo Strukton WorksphereLogo Legionella DossierLogo Straatman BV Mooring & Dredging EquipmentVitrum Net logoTrivire logo

Interesse in een van onze standaard producten?

Neem contact met ons op