Rack met PCB's FL-Fresh CO2 meters

Connectiviteit

Een goede netwerkverbinding is essentieel

Heb je een vraagstuk over connectiviteit? Ben je bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van een slim consumentenproduct? Of wil je sensoren of gps-tracking devices kunnen uitlezen via een centraal beheerbaar platform? Dan is een goede verbinding onmisbaar. Publiek of eigen, Factorylab helpt je graag om je sensoren te verbinden aan een LoRa-netwerk. Ook helpen wij jou om een LoRa-netwerk op te zetten en te beheren.

Slimme sensoren verbinden met LoRaWAN

Onze slimme sensoren zijn verbonden met het Internet of Things (IoT), en daarmee op afstand uitleesbaar. Daarvoor maken we gebruik van LoRaWAN (Long Range Wide Area Network): een telecomnetwerk voor langeafstandscommunicatie, met een laag energieverbruik. LoRaWAN wordt ook wel een smartsensornetwerk genoemd, omdat het veel gebruikt wordt om sensordata naar te versturen.

 

Ik heb een vraag

Afbeelding ter illustratie van het Internet of Things (IoT). Apparaten verbonden met de cloud.
Infrastructuur end-to-end LoRa-verbinding. Factorylab sensoren middels LoRa verbonden met cloudplatform en user interface.

Wat is LoRaWAN?

Het LoRa-WAN netwerkprotocol is gebaseerd op de LoRa-techniek die is ontwikkeld door Semtech. Nederland heeft een landelijk dekkend LoRa IoT-netwerk, beheerd door KPN.
Het bereik van LoRa ligt tussen de 2,5 en 45 kilometer, afhankelijk van de positie van de dichtstbijzijnde mast en de bebouwing. Ten opzichte van 5G of Wifi is het voordelig om je sensoren te verbinden aan dit netwerk. Dus: minder energie- en verbindingskosten voor jou, en de mogelijkheid om sensoren met kilometers tussenafstand aan elkaar te verbinden!

LoRa-netwerk bouwen en gebruiken

Het LoRa-netwerk wordt beheerd door KPN en is daarmee erg bedrijfszeker. Daarom bouwen we hier vol vertrouwen ook onze LoRa-netwerken op voor jou. Meten wanneer prullenbakken vol zijn, parkeerplekken monitoren of pakketten tracken. Wat voor plannen of wensen je als bedrijf ook hebt, wij zijn jouw technische partner en zetten een IoT-netwerk voor je op.

Meer over publieke LoRa-netwerken

Factorylab LoRa connectivity PCB
Grafische weergave van Private LoRa-netwerk. Sensoren-gateway-cloudserver-userinterface

Liever een private netwerk?

Gaat je voorkeur uit naar een lokale verbinding, in plaats van het openbare LoRa-netwerk? Dan kun je bij ons optioneel ook een private gateway (basisstation) afnemen, waarmee je eenvoudig zelf een netwerk aanlegt. Een gateway is een soort wifi-accesspoint en heeft een bereik van 10 kilometer. Omdat je de gateway zelf hebt staan, hoeven de data minder afstand af te leggen. Dit is ook gunstig voor je batterijduur.

Meer over private LoRa-netwerk

Interesse in het opzetten van een LoRa-netwerk?

Plan direct een gesprek met  onze specialist

Met deze mooie klanten werkten wij al samen