Rack met PCB's FL-Fresh CO2 meters

Privé LoRa netwerk

Een eigen LoRa-netwerk

De aanleg van een private LoRa-netwerk is eenvoudig. Door het plaatsen van een gateway op locatie kun je al een eigen LoRa-netwerk aanleggen.

Een gateway is vergelijkbaar met een basisstation of router die gebruikt wordt voor andere private netwerken. Je sluit alle aanwezige LoRa-sensoren aan op de gateway en verbindt enkel de gateway met ons cloud platform middels een 4G verbinding. Je eigen LoRa-netwerk is een feit.

Waarom een eigen netwerk?

Met de beschikbaarheid van een landelijk dekkend publiek LoRa-netwerk zoals dat van KPN kun je nagenoeg overal in Nederland sensoren verbinden. Toch kiezen FactoryLab klanten met grote regelmaat voor de aanleg van een eigen netwerk. 

Belangrijkste redenen om voor een private netwerk te kiezen: 

  • Kosten besparen- Je wilt een groot aantal sensoren verbinden. Met een eigen netwerk bespaar je op de jaarlijkse licentiekosten per sensor die je betaalt voor aansluiting op  een publiek netwerk.
  • Bereik- Je wilt sensoren plaatsen op voor het publieke netwerk moeilijk bereikbare plaatsen. Denk hierbij aan kelders, mijnen en zeer afgelegen gebieden. Maar ook aan zeer sterk geïsoleerde gebouwen of panden omringd door hoogbouw.
  • Controle - Je wilt meer controle over je data en het gebruik van het netwerk. Alles in eigen beheer.
Grafische weergave van Private LoRa-netwerk. Sensoren-gateway-cloudserver-userinterface

Heb ik een eigen netwerk nodig?

Wil je graag weten hoe het gesteld is met de bereikbaarheid van jouw locatie?  Vraag je je af of je op de lange termijn bespaart op abonnementskosten bij aanschaf van een gateway? Verbind je je gateway liever via ethernet?

Bij twijfels of een private netwerk voor jullie noodzakelijk of gewenst is, stel je vraag dan gerust. We adviseren je graag.

Ik heb een vraag

Interesse in
LoRa netwerk / communicatie?

Meer weten over de mogelijkheden? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Waarmee kunnen we je helpen?

Heb je vragen over onze producten of mogelijkheden?
Wij nemen je wensen graag met je door. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.